VRIJE GRAFIEK

& LINOSNEDE

Martine Hesselink

Korte cursus Vrije Grafiek6 lessen van 3 uur, donderdagmiddag van 13.15-16.15


Lokaal: Charles Eijck


Prijs: € 195,-


In deze cursus gaat Martine Hesselink in samenwerking met Eva Lensink op vrije, creatieve manier afdrukken maken met drukinkt op papier.


We maken monoprints, dat houdt in dat iedere gemaakte print een uniek karakter heeft.

We experimenteren met druktechnieken als hoogdruk en diepdruk. We laten ons inspireren door drukkunst en technieken uit de kunstwereld. Aan de hand van opdrachten en met uitleg werkt iedereen aan het ontwikkelen van een eigen stijl.


Gewerkt wordt met onder andere structuurpapier en natuurlijke materialen. Het afdrukken kan met de hand maar er is ook een etspers in het lokaal aanwezig welke gebruikt kan worden.

Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.


Data voor oktober/november 2024:


3, 10, 17 en 31 oktober

7 en 14 november


Korte cursus: Vervolgcursus Vrije Grafiek
In deze Vervolgcursus Vrije Grafiek ontwikkel je je verder in de techniek van het monoprinten.

Geëxperimenteerd wordt met diepdruk en hoogdruk. Het accent in deze vervolgcursus ligt op het gebruiken van structuur, het drukken in meerdere lagen en het combineren van materialen. Technieken die aan de orde komen zijn, oa collagraph (druktechniek met structuurpapier) en chine collé.


Aan de hand van opdrachten en met begeleiding werkt iedereen aan het ontwikkelen van een eigen stijl.
De twee aanwezige etspersen kunnen gebruikt worden. Deze cursus is geschikt zowel beginners als voor meer gevorderden die hun vaardigheden willen opfrissen of verder ontwikkelen. Voor het inzicht in de technieken is het een voordeel maar zeker geen noodzaak om de cursus Vrije Grafiek gevolgd te hebben.


Prijs: € 150,-

6 lessen van 3 uur, donderdagmiddag van 13.15-16.15Lesdata 2025:


27 februari

13, 20 en 27 maart

3 en 10 aprilCursus Linosnede
Tijdens deze cursus Linoleum snede wordt in de eerste lessen de basis geleerd van het maken van linoleum afdrukken. Reductieprints en blokprints komen daarna aan de orde evenals technieken om verschillende kleuren in je afdruk te creëren.

Tenslotte is er de mogelijkheid om te experimenteren met linoprints in combinatie met monoprints. Het accent in deze cursus ligt op het aanleren van de vaardigheden en het creatief omgaan met de techniek.


Voorbeelden uit de kunstwereld worden besproken en aan de hand van (vrije) opdrachten werkt iedereen aan het ontwikkelen van een eigen stijl. De afdrukken kunnen met de hand gemaakt worden. Tevens kunnen de twee aanwezige etspersen gebruikt worden. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als voor meer gevorderden die hun vaardigheden willen opfrissen of verder ontwikkelen.


10 lessen van 3 uur

Donderdagmiddag van 13.15-16.15

Prijs: € 250,-


Lesdata:


2024:

28 november

5, 12 en 19 december

2025:

9, 16, 23 en 30 januari

6 en 13 februari