EDELSMEDEN

Sascha Bogner Edelsmeden Vrije Academie Maastricht
Sascha Bogner Edelsmeden Vrije Academie Maastricht

Sascha BognerBasiscursus edelsmeden (18+)


 

In deze basiscursus edelsmeden ga je aan de slag met verschillende soorten metaal zoals alpaca, messing, koper en zilver en leer je de basistechnieken van het goud- en zilversmeden kennen. Er komen o.a. de volgende technieken aan bod: zagen, vijlen, boren, zacht en hard solderen, het zetten van stenen en het gieten van zilver. Het aanleren van de afzonderlijke technieken is gekoppeld aan een aantal verwerkingsopdrachten zoals het ontwerpen en vervaardigen van broches, armbanden, colliers en ringen. De opdrachten zijn opbouwend qua moeilijkheidsgraad zowel wat techniek als vormgeving betreft. Aan het einde van deze basiscursus beheers je de technieken en het vormgeven zodanig, dat je kunt doorstromen naar de gevorderdencursus edelsmeden.

 

This course is suitable for English and German speakers.


- Dinsdagmiddag 13.00 - 16.00 uur / 14 lessen / tweewekelijks / 340,00 Euro

- Dinsdagavond 19.00 - 22.00 uur / 28 lessen / wekelijks / 680,00 EuroCursusprijzen zijn exclusief materiaalkosten.Bekijk hier de lesdata voor het seizoen 24/25 < Gevorderdencursus edelsmeden (18+)


 

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus edelsmeden. Maar wie elders kennis heeft opgedaan in het bewerken van metalen is tevens welkom. De basistechnieken van het edelsmeden worden nu aangevuld door o.a.: etsen, drijven, ciseleren en emailleren. Mogelijkheden in deze cursus zijn het vrije ontwerpen en vervaardigen van diverse sieraden in onedele en edele metalen en het verwerkelijken van kleinere gebruiksvoorwerpen zoals bijv. vazen, kelken, olielampjes, klankschalen of slacouverts. De individuele begeleiding van de cursist staat hierbij centraal en heeft als doel technische en vormesthetische vraagstukken op te lossen. Bovendien is het mogelijk vorm te geven aan hedendaagse sieraden, die ook kunnen losstaan van klassieke materialen en ambachtelijke technieken.

 

This course is suitable for English and German speakers.


- Maandagavond 19.00 - 22.00 uur / 14 lessen / tweewekelijks / 340,00 Euro

- Dinsdagochtend 9.30 - 12.30 uur / 14 of 28 lessen / wekelijks of tweewekelijks / 340,00 Euro of 680,00 EuroCursusprijzen zijn exclusief materiaalkosten.Bekijk hier de lesdata voor het seizoen 24/25 <