SCHILDEREN

& TEKENEN

Schilderen en tekenen Vrije Academie Maastricht
Jack Reubsaet Vrije Academie Maastricht

Jack Reubsaet

Ontwikkel je eigen stijl

Op woensdagen van 19:00 tot 22:00 / Begindatum 13-09-2023Elke schilder ontwikkeld op een gegeven moment een eigen stijl. Een unieke manier van uitdrukken die een vertaling is van zijn ideeën of gevoelens, maar stijl komt je niet aanwaaien.


In deze cursus verkennen we mogelijkheden om die eigen stijl te ontwikkelen.

Zo kun je beginnen met het verzamelen van beeldmateriaal dat jou persoonlijk aanspreekt, om dit al schilderend te gebruiken. Ook krijg je voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Zo kun je op zoek gaan naar verwantschappen in de keuzes die je maakt op het gebied van kleur, toon, vorm, verhoudingen en compositie. Je mag werken in olieverf, acryl en zelfs in middeleeuwse technieken met tempera. Je kunt een projector gebruiken om je voorstelling op doek of papier te zetten als tekenen te omslachtig is. Vanuit je persoonlijke interesses, ervaringen en gevoel ontwikkelen zich keuzes en die gaan jouw stijl bepalen. Je zult je verbazen over de snelle sprongen die je zo maakt.


De begeleiding is individueel, maar we werken in een groep. In de groep ontstaat zeer divers werk, van uiterst figuratief tot volledig abstract. Het zien ontstaan van werk van andere deelnemers kan inspirerend en stimulerend werken.


Voorop staat het plezier van het maken.


Vanaf april staan de lesroosters voor het seizoen 2024-2025 online.

Reserveren is al mogelijk via de link 'contact met docent/inschrijven'.