FOTOGRAFIE

Saïd ten Brinke fotografie Vrije Academie Maastricht

Rolph Gobits

Rolph Gobits is een in Nederland geboren, deels in Londen gevestigde fotograaf die vooral bekend staat om zijn portret-, lifestyle- en landschapsfoto's.

Geboren in Den Haag, groeide hij op in Amsterdam. In 1967 ging hij naar Engeland om fotografie te studeren aan het Royal College of Art in Londen en ging opnamen maken voor tijdschriften en campagnes voor het warenhuis BIBA, Benson & Hedges en de Daily Mail. In de decennia daarna heeft Gobits opdrachten gekregen van klanten over de hele wereld, waaronder Mercedes-Benz, American Express, IBM, het Ritz-Carlton, Hewlett-Packard, Gucci en Sotheby's.

Gobits heeft zijn werk op grote schaal tentoongesteld en zijn foto's bevinden zich in talrijke privécollecties
Cursus "Masterclass".

(niveau: gevorderd)


Fotografie gaat over het gebruik van je verbeelding, het gaat over het creëren van ideeën die mensen aanspreken en interesse wekken vanuit het standpunt van de kijker. Een van de belangrijkste dingen  een fotograaf moet leren, is dat hij alleen elementen opneemt die de compositie van de foto versterken. Er zijn nooit afleidende of ongewenste elementen in de foto. Dit punt kan niet genoeg benadrukt worden. Weten wat je op je foto moet weglaten, is net zo belangrijk als weten wat je op je foto moet achterlaten

 

De verschillende onderwerpen die in de colleges aan bod komen:

Inleiding tot beroemde fotografen die elk gebied van fotografie bestrijken – compositie -camera – instellingen – beweging – scherptediepte – light – straat fotografie – portret – studioverlichting – voiding -producten – stilllevens – kleurtemperatuur -mode – architectuur – reclame – landschap – redactie – dieren – interieur – nacht fotografie.


Aan het einde van elke college deel ik een project uit aan iedereen die ze binnen 2 weken voor het volgende college moeten afronden. Tijdens het volgende college levert elke student zijn/haar afbeelding(en) in en bespreken we samen het project

 

€ 225,- per 9 lessen (incl. btw)/ Donderdag van 19:30 tot 21:30 / 1x les per twee weken.Vanaf april staan de lesroosters voor het seizoen 2024-2025 online.

Reserveren is al mogelijk via de link 'contact met docent/inschrijven'.
Workshop: Daglicht studio sessies

(niveau: semi gevorderd-gevorderd)


Zaterdagen 2023 - 2024

Maximaal 4 deelnemers per sessie.

Elke sessie duurt 4 uur, van 10.00 tot 14.00.


2024

6th April

20th April

18th May

8th June

22th June

6th July

 

Prijs:

€ 50,- (inclusief BTW) per sessie