BOETSEREN &

KERAMIEK


Docente Natascha Rieter geeft verschillende cursussen over keramisch vormgeven.
Er wordt gewerkt met handmatig vormgeven en met het draaien van objecten op een draaischijf. Bij het handvormen leert zij u, opbouwtechnieken, boetseren, uithollen, het uitvergroten van een klein gemaakt ontwerp en het werken in reliëf. Bij beide technieken krijgt u uitleg over oppervlaktebewerking, decoratietechnieken met engobe’s en glazuren. Haar diverse aanbod aan cursussen maakt het mogelijk om te kiezen uit bijna alle keramische technieken.


Natascha Rieter heeft een grote kennis op het gebied van keramisch vormgeven.
Die draagt zij voor beginnende cursisten in vooraf vastgelegde lessen over. Er is hierbij natuurlijk volop ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Bij gevorderde cursisten is er nog meer aandacht voor het professionaliseren van eigen keuzes van de cursist.
Cursussen voor gevorderden vragen voorkennis over het stookprocédé en de technische vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Cursusprijzen zijn exclusief klei en bak/glazuur kosten.Introductiecursus


Ook de introductiecursus op donderdagavond is inmiddels volgeboekt.

Vanaf april staat Natascha's cursusaanbod voor het seizoen 2024-2025 online.


Als voorbereiding voor de beginnerscursus in september 2024 kun je deelnemen aan een korte introductiecursus om te proberen of je het draaien op de pottenbakkers- draaischijf  leuk vindt.


In de beginnerscursus krijg je 7 weken draaien en 7 weken handvormen, met tussendoor nog de techniek van het glazuren.

Bij deze introductiecursus wordt alleen maar gedraaid aan de pottenbakkers-draaischijf en tijdens de afrondende fase is het mogelijk jouw werkstukken te glazuren. Er zijn 11 schijven, vandaar dat het aantal beperkt blijft tot 11 cursisten.Donderdagavond van 19.00-22.00 uur

Duur: 6 weken

Kosten: € 150,-

Data: 16, 23, 30, mei  / 6, 13, 20, juni 2024

 

De cursus is exclusief klei en stookkosten. De klei kost € 5,- voor 5 kg en de bakkosten met glazuur € 1,- per liter inhoud (kleiner kost hetzelfde)