KUNSTGESCHIEDENIS

Menno Balm Kunstgeschiedenis Vrije Academie Maastricht

Menno Balm

Menno Balm (1982) studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Na voltooiing van de master Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam volgde hij de opleiding aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen.

Sindsdien is Menno werkzaam als docent tekenen en als kunsthistoricus.Vakscholing Tekenen en Schilderen - Kunstgeschiedenis

Dinsdag 20.00-22.00 uurLesgeld: € 235,- per blok

Tot 1 augustus: 50 euro korting op totaalbedrag bij inschrijving voor 3 blokken.


Blok 1: Prehistorie t/m vroege Middeleeuwen

10 september – 19 november 2024

10 hoorcolleges


Blok 2: Middeleeuwen – Neo-Classicisme en Romantiek

3 december – 18 februari 2025

10 hoorcolleges


Blok 3: 19de eeuw t/m 21 ste eeuw

4 maart – 3 juni 2025

10 hoorcolleges


Wekelijkse lesdag (m.u.v. vakanties en feestdagen)


De Vakscholing "Tekenen en Schilderen – Kunstgeschiedenis" is voor iedereen die zich wil verdiepen in de geschiedenis van de kunst: dit kan zijn omdat je zelf actief bent als kunstenaar of vanuit een zuiver theoretische belangstelling. Je maakt kennis met de belangrijkste stijlen en stromingen en leert deze van elkaar te onderscheiden. Leren kijken speelt hierbij een belangrijke rol. Het programma is gebaseerd op de propedeuse van de studie Kunstgeschiedenis aan een universiteit.


Naast theoretische aspecten over stijl, iconografie en cultuurhistorische achtergrond, komen ook materiaaltechnische aspecten uitgebreid aan bod. Hiermee leer je in te zien hóe kunstenaars in de loop van de tijd tot hun kunstwerken kwamen. Op basis van deze informatie kun je ook zelf als kunstenaar gaan experimenteren met deze technieken.


Kortingsactie:


Bij inschrijving voor de volledige cursus in één keer bedraagt het lesgeld € 655,- i.p.v. € 705,- (€ 50,- korting).


Cursisten van de cursussen "VakscholingTekenen en Schilderen – Klassiek Atelier en Avond Atelier" krijgen 25% korting op het lesgeld wanneer zij de cursus Kunstgeschiedenis in hetzelfde jaar volgen. Dit kan per module, zodat de drie modules over meerdere cursusjaren gespreid kunnen worden. Per module betekent dit een lesgeld van € 176,25. Deze korting geldt per module en komt niet bovenop de korting die andere cursisten aangeboden krijgen bij inschrijving voor de volledige cursus in één keer. Voor de volledige cursus betekent dit een lesgeld van (176,25x3=) 528,75 euro.